Županijska uprava za ceste Karlovačke županije sanirala klizište u Veljunu

kol 8, 2023 | Županije, Karlovačka

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije u Veljunu je sanirala opasno klizište aktivirano potresom. Radovi su financirani  iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Na LC 34120 u Veljunu izvedeni su radovi sanacije nestabilne padine na način da je opterećenje preneseno u dublje slojeve tla čime će se povećao faktor sigurnosti na klizanje. Obzirom na karakteristike terena i pokosa odabrano je rješenje sa gabionskim zidom. Na predmetnom dijelu dionice sanirana je i kolnička konstrukcija te postavljena odbojna ograda.

Radovi su financirani  iz Fonda solidarnosti Europske unije temeljem potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za obnovu cestovne infrastrukture oštećene u potresu na području Karlovačke županije.

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije potpisala je 23. ožujka s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, ukupne vrijednosti 11,3 milijuna eura kroz Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području Karlovačke županije – izravna dodjela Županijska uprava za ceste Karlovačke županije.”

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije uložit će u sanaciju cestovne infrastrukture oštećene u potresima 2020. godine više od 11 milijuna eura. Sredstva su namijenjena sanaciji cestovne infrastrukture kojom upravlja Županijska uprava za ceste, a radovima će biti obuhvaćena sanacija mostova i propusta, cestovnih klizišta te županijskih i lokalnih cesta.

Obnova prometne infrastrukture  jedan je od preduvjeta gospodarskog razvoja kao i omogućavanje što veće sigurnosti prometovanja što utječe i na poboljšanje kvalitete života građana stoga je riječ je o prvom takvom ugovoru kojeg su dobile Županijske uprave za ceste, a koji je od iznimne važnosti za cijelu županiju.

Izvor:
Poveznica: