Proslavljen 10. rođendan Europe Direct Karlovac uz 10 godina od ulaska Republike Hrvatske u EU

srp 14, 2023 | Županije, Karlovačka

europe direct karlovac

Europe Direct Karlovac, informacijski centar za građane Karlovačke županije o EU, proslavio je 10. rođendan.

Europe Direct Karlovac osnovan je 2013. godine kao prvi informacijski centar u Hrvatskoj u sklopu mreže Europe Direct.

Njegova primarna zadaća je informirati građane o EU i odgovarati na pitanja oko ostvarivanja raznih prava, sredstvima financiranja i slično. Svrha je približiti Europsku uniju građanima, olakšati dostupnost i širenje informacija o EU, olakšati komunikaciju građanima s tijelima i institucijama EU te transparentno prikazati rad i djelovanje EU.

Uz prigodan program za deseti rođendan na trgu ispred Aquatike u Karlovcu, kao zadnju aktivnost obilježavanja, u sklopu Zvjezdanog ljeta organiziran je koncert Matije Cveka & The Funkensteinsa kao poklon građanima od Europe Directa Karlovac.

Programu su nazočili županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, ravnatelj JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Vilko Klasan te ravnatelj Edisona Ivan Gojmerac.

– Ta ideja da imamo Europe Direct Karlovac u Hrvatskoj potekla je iz našeg tadašnjeg županijskog odjela i pratili smo natječaje. Kad je natječaj raspisan uspjelo se oformiti samo pet centara iz Hrvatske, a karlovački je bio prvi u Hrvatskoj i petstoti u Europskoj uniji, otkriva pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove Marijana Tomičić za Trend.tv.

Županica je zaključno istaknula važnost doprinosa građana koji su uključeni u cijeli projekt, a ujedno se raduju i novoj financijskoj perspektivi kao i mehanizmu za otpornost i oporavak koji je uvelike prepoznao potrebe Karlovačke županije.

Izvor: Ogulin.eu
Poveznica: https://ogulin.eu/2023/07/11/proslavljen-10-rodendan-europe-direct-karlovac-uz-10-godina-od-ulaska-republike-hrvatske-u-eu/