Karlovačkoj županiji odobren projekt čišćenja područja pogođenih katastrofom – zgrada Oružane u Karlovcu

pro 21, 2022 | Županije, Karlovačka

karlovačkoj županiji

Karlovačkoj županiji odobren je još jedan projekt u okviru Fonda solidarnosti Europske unije.

Riječ je o projektu „Čišćenje područja pogođenih katastrofom, uključujući prirodna područja, u skladu s, kad je to primjereno, pristupima utemeljenim na ekosustavima“.

Ukupna vrijednosti projekta je 114.532,90 HRK (15.201,13, EUR) koliko iznose i bespovratna sredstva iz navedenog fonda.

Svrha projekta je nadoknada sredstava za provedene hitne mjere sanacije koje uključuju prikupljanje, prijevoz i zbrinjavanje otpada na zakonom propisan način, a koji je nastao uslijed razgradnje većeg dijela objekta Oružane stradalog u potresu, u cilju uspostave funkcioniranja javnog komunalnog sustava i nesmetanog odvijanja prometa.

Provedene projektne aktivnosti uključivale su čišćenje objekta od ostataka mobilijara, polomljenih dijelova stolarije i opreme i ostalog otpada, rušenje betonskih korita, demontažu postojeće sanitarne opreme, unutarnje stolarije i ormara, unutarnjih vratiju iz crne bravarije, demontažu drvenih prozora, ručni iskop nasipanog kamenog materijala i zemlje unutar zgrade ispod uklonjene konstrukcije poda, iznošenje materijala izvan zgrade te  utovar i odvoz na gradski deponij.

Razdoblje provedbe projekta je od 28. prosinca 2020. do 15. svibnja 2023. godine. 

Izvor: KAZUP
Poveznica: https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/odobren-projekt-ciscenja-podrucja-pogodenih-katastrofom-zgrada-oruzane