Grubišno Polje prijavilo projekt turističko-rekreativni kompleks Bara za EU financiranje

ožu 8, 2023 | Gradovi, Grubišno Polje

Grad Grubišno Polje prijavio je projekt Turističko-rekreativni kompleks Bara vrijedan 7.732.050 eura na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti), grupa 2. Bespovratna sredstva iznose 6.636.140 eura, što je 85,83% ukupne vrijednosti projekta.

Podršku projektu kroz partnerstvo dala je i Bjelovarsko-bilogorska županija, koja će preuzeti dio horizontalnih aktivnosti. Projekt je razvijan i prijavljen u suradnji Grada Grubišnog Polja i Razvojne agencije AGRO.


Projekt je usmjeren na razvoj održive, cjelogodišnje turističke destinacije s brojnim sportskim i ugostiteljskim sadržajima. Njegovom provedbom razvila bi se nova atraktivna turistička destinaciju na kontinentu te osigurala nova radna mjesta, poduzetničke prilike, ali i poboljšala kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Kompleks će sadržavati dva biološka jezera s plažama, sedam sportskih terena za tenis, košarku, mali nogomet i rukomet, teren za boćanje, fitness, trim stazu i stolni tenis i dječje igralište. Predviđa se izgradnja kampa s tri zvjezdice koji će osigurati prostor za smještaj 10 kamp kućica i 10 šatora te 8 bungalova, što je oko 80 smještajnih kapaciteta(kreveta).  U centralnom dijelu izgradio bi se ugostiteljski objekt za restoran i kafić sa suvenirnicom.

Projektirane su zgrade gotovo nulte energije, što znači da će više od 80% ukupne potrebe za energijom dolaziti iz obnovljivih izvora, odnosno sustavi grijanja i hlađenja te grijanja sanitarne vode koristiti će obnovljive izvore energije.

Izvor: Grubišno Polje
Poveznica: https://grubisnopolje.hr/novosti/detaljnije/grad-grubisno-polje-prijavio-projekt-turisticko-rekreativnog-kompleksa-bara-u-vrijednosti-77-milijuna-eura