Grad Đurđevac uz EU sredstva razvijaja kontinentalni turizam

sij 18, 2023 | Gradovi, Đurđevac

grad đurđevac

Cikloturizam je popularna turistička i rekreativna aktivnost u svijetu, a i u Hrvatskoj je prepoznat kao jedna od proizvoda s najvećom perspektivom razvoja.

Grad Đurđevac uz EU sredstva razvijaja kontinentalni turizam

E-bike turizam prepoznat je i u Gradu Đurđevcu kao jedan od načina kako grad pretvoriti u prepoznatu turističku destinaciju, što je za Podravski radio komentirao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

-Turistička studija pokazala je kako je za ekonomsko bavljenje turizmom ključno privući turiste bolje platežne moći, jer nije isto hoćete li iznajmiti svoju kuću za odmor za 20 ili 120 eura. Cilj nam je privući skupinu turista koji na odmor idu biciklima ili idu na lokacije gdje imaju osigurane električne bicikle. Oni su orijentirani na boravak u prirodi, žele boraviti u objektima koji se nalaze uronjeni u prirodu. Takvi turisti rade dnevno krug od 50 km i istražuju sve što jedan kraj ima za ponuditi. Mi imamo prekrasnu prirodu, imamo mirne ceste, Bilogoru te rijeku Dravu gdje se isprepliću brojne poznate i međunarodno priznate  biciklističke rute koje su interesantne turistima- rekao je Lacković.

-Kako je svako naše turističko područje premalo da bi se mogli definirati kao zasebna destinacija, tu će biti prilika za zajedničku suradnju i povezivanje lokalnih zajednica na cijelom tom području, a tu bi uključili i naše prijatelje iz Csurga. Sve te sadržaje bi objedinili i uključili u zajedničku mrežu gdje bi se promoviralo bogatstvo turističke ponude cijelog tog područja- dodao je Lacković te je kao primjer naveo Austriju koja je zahvaljujući prepoznatljivosti kao e-bike destinacija uspješno produžila svoju skijašku sezonu.

– Sve su to razlozi koji su prepoznati unutar studije turizma koja je pokazala i da smo mi pogodni za tu vrstu turizma. Dat ćemo sve od sebe da uspješno preslikamo taj projekt kod nas, svi dionici daju sve od sebe i vjerujemo da će taj napor i trud koji ćemo uložiti u realizaciju ovog velikog projekta biti vidljiv i prema van. Prvi rezultati bi trebali biti vidljivi već ove godine kroz porast broja dolazaka turista- rekao je predsjednik.

-Cilj nam je korištenjem europskih sredstava napraviti najbolju moguću infrastrukturu za dolazak turista i bavljenje turizmom, a čekamo i otvaranje poziva za prijavu na projekte prekogranične suradnje- zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči. 

Izvor:
Poveznica: