13 karlovačkih dječjih vrtića i škola proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe

sij 6, 2023 | Županije, Karlovačka

karlovačkih dječjih vrtića

13 karlovačkih dječjih vrtića i škola do kraja rujna proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe.

Potpisani su ugovori za ugradnju fotonaponskih ćelija na 13 vrtića i škola u Karlovcu ukupne vrijednosti 289.999,33 EUR.

Karlovački dječji vrtići i škole, njih 13, do kraja rujna imat će na krovovima ugrađene fotonaponske ćelije i proizvodit će električnu energiju za svoje potrebe.

Dio je to EU projekta SolariKA – Solarizacija ustanova Grada Karlovca koji obuhvaća postavljanje 14 fotonaponskih elektrana na krovove javnih zgrada, većinom energetski obnovljenih objekata. Za njih 13 završen je postupak javne nabave i s tvrtkom Solaris Pons d.o.o. iz Vukovara potpisan ugovor o dobavi i ugradnji fotonaponskih ćelija, dok će za Hostel Karlovac postupak biti ponovljen.

Projekt Solarizacija ustanova Grada Karlovca financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem bespovratnih sredstava EGP-a za razdoblje 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa Energija I klimatske promjene.

Nositelj projekta je Grad Karlovac, a partner na projektu je Energy Farm International Foundation, EFIF iz Norveške. Ukupna vrijednost projekta je 447.437,86 EUR, udio bespovratnih sredstava 85%, a planirano trajanje projekta, započetog 24. svibnja 2022. godine, je 18 mjeseci.

Izvor: Ogulin.eu
Poveznica: https://ogulin.eu/2023/01/06/13-karlovackih-djecjih-vrtica-i-skola-proizvoditi-elektricnu-energiju-za-svoje-potrebe/