Završena izmjena krovišta na Učeničkom domu Ogulin

lis 7, 2022 | Gradovi, Ogulin

izmjena krovišta na Učeničkom domu Ogulin

Završena izmjena krovišta na Učeničkom domu Ogulin. Ukupna vrijednost projekta je 967.111,88 kn, od čega su 400 tisuća kuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 

Ravnateljica Učeničkog doma Ogulin Željka Stipetić Pađen zahvalila je Karlovačkoj županiji na razumijevanju i pomoći u realizaciji ovog projekta koji, za Dom i njegove korisnike, ima veliku vrijednost u smislu kvalitete i sigurnosti života i rada u njemu. Trenutno u domu boravi 46 učenika, a ukupni kapacitet je 50 korisnika. 

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar istaknula je kako Karlovačka županija kontinuirano brine za obrazovni sustav kako u Ogulinu, tako i u ostatku županije. Od 2018. godine do danas, u kapitalne investicije školstva u Ogulinu, u kojem je Karlovačka županija osnivač dvjema osnovnim školama, dvjema srednjim školama i učeničkog doma, Karlovačka županija je uložila 10,2 milijuna kuna. U planu su i novi projekti, a jedan od prioriteta je energetska obnova Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin. 

Obilasku radova nazočili su i ravnatelji ogulinskih srednjih škola, Hrvoje Magdić i Zrinka Ceranić-Jurković, čiji su učenici uglavnom korisnici Doma. Ravnatelji su zahvalili Županiji na pomoći i potpori i posebno pohvalili nove obrazovne programe koji su polučili jako dobre upisne rezultate i pobudili interes učenika i izvan ogulinskog područja, čak i iz drugih županija.

Izvor: Ogulin.eu
Poveznica: ogulin.eu