Završena cjelovita obnova i nadogradnja područnog objekta OŠ Vugrovec-Kašina

ruj 14, 2022 | Gradovi, Zagreb

obnova

Gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te djelatnici i učenici škole, prisustvovali su obilježavanju završetka radova na cjelovitoj obnovi, rekonstrukciji i nadogradnji postojećeg područnog objekta Osnovne škole Vugrovec-Kašina u Vugrovcu. 

Zahvaljujući svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, gradonačelnik Tomašević je istaknuo da ovom obnovom, uz postojećih 11 učionica i 5 kabineta, škola dobiva 9 novih učionica, što čini ukupno 20 učionica razredne nastave.  

„Ova škola jedna je od 13 potresom najteže oštećenih škola koje se cjelovito obnavljaju i veseli me što su učenici iz Vugrovca, njih 314, zajedno sa 40-ak djelatnika, nakon što su dvije godine pohađali područne škole u Kašini, i to Prekvršje, Planinu Donju i Iver, u ponedjeljak novu nastavnu godinu započeli u obnovljenoj, statički ojačanoj, nadograđenoj, moderno opremljenoj i osuvremenjenoj zgradi“, rekao je gradonačelnik.  

Dodao je da se obnova ove škole, kao i obnova drugih potresom oštećenih škola i vrtića u Zagrebu, sufinancira iz Fonda solidarnosti Europske unije. „Od 23,5 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost radova i opremanja, iz Fonda solidarnosti se očekuje polovica tog iznosa“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.  

Prisutnima se obratio i ravnatelj OŠ Vugrovec-Kašina Vladimir Vuger. „Zahvaljujemo gradonačelniku, njegovim suradnicima, predstavnicima lokalne vlasti, roditeljima, učenicima i svima koji su sudjelovali u obnovi i rekonstrukciji ovog objekta. U ovoj će školi naši mlađi naraštaji spoznavati svijet i osposobljavati se za suvremeni život“, rekao je ravnatelj Vuger.  

Također je istaknuo da je investicija u novi objekt zalog budućnosti za prigorski kraj te da su sada osigurani svi preduvjeti za suvremenu organizaciju odgoja i obrazovanja. „Svi smo neizmjerno ponosni i radosni otvorenjem obnovljene škole te nam jedino preostaje da odgovorno prionemo poslu na dobrobit naše djece i zajednice“, zaključio je ravnatelj Vuger.  

Ukupna građevinska bruto površina nadograđenog dijela škole je 1.002,59m2, dok je ukupna površine škole nakon zahvata 3.557,78m2. 

Izvor:
Poveznica: