Započeli radovi na aglomeraciji u Osoru u sklopu radova na aglomeraciji Nerezine vrijedni 38 milijuna kuna

stu 22, 2022 | Gradovi, Mali Lošinj

osor

Nakon što je, s ciljem informiranja o zahvatima i intenzitetu radova na aglomeraciji,  održan sastanak sa mještanima Velog Lošinja, u prostorijama Mjesnog odbora Osor, s istom je temom održan sastanak sa mještanima Osora.

Uz mještane, sastanku su nazočili predstavnici Grada, investitora Vodoopskrbe i odvodnje Cres-Lošinj, izvođača radova i ostalih službi na gradilištu. O arheološkim istraživanjima govorio je arheolog Matija Makarun. Prisutne mještane najviše je zanimao način priključenja kuća na mrežu, dinamika radova i značaj arheoloških radova s obzirom da je ovo također značajno arheološko istraživanje Osora. Sve informacije o radovima objavljene su na web stranici komunalnog društva Vodoopskrba i odvodnja Cres-Lošinj, a sve informacije moguće je dobiti od investitora.

Radovi u Osoru započeli su početkom listopada, a odvijaju se u sklopu radova na aglomeraciji Nerezine koja se odnosi se na spajanje naselja Osor, Sv. Jakov i Nerezine (dijelovi naselja koji još nemaju riješen sustav zbrinjavanja otpadnih voda) te kampa Lopari na pročiščivač odgovarajućeg stupnja koji će se izgraditi u Nerezinama.

Vrijednost radova u naselju Osor je 38 milijuna kuna financiranih 85 posto iz EU fondova.

Izvor:
Poveznica: