Za projekt Sunčana elektrana Gradska sportska dvorana Makarska osigurano 1.4 milijuna kuna

kol 17, 2022 | Gradovi, Makarska

Sunčana elektrana Gradska sportska dvorana Makarska

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Makarskoj odobrena su bespovratna sredstva za projekt „Sunčana elektrana Gradska sportska dvorana Makarska“.

Rezultat je to uspješne projektne prijave na Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije koju je pripremila Makarska razvojna agencija MARA u suradnji sa Gradskim sportskim centrom Makarska.

Ukupna procijenjena vrijednost radova na elektrani iznosi 3.595.364,75 kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 1.400.000,00 kuna, što predstavlja maksimalan iznos dodijeljene potpore.

Kako se radi o sportskom objektu kojeg koristi veliki broj korisnika, kako sportskih klubova, tako i samih građana, održavanje istog izuzetno je skupo, a najveći dio troškova odnosi se na bazen koji nije komercijalnog tipa. Ugradnjom fotonaponskih panela bit će omogućene značajne uštede, ali i kvalitetnije upravljanje objektom.

Projekt ,,Sunčana elektrana Gradska sportska dvorana Makarska” značajno će doprinijeti razvoju sporta i zdravog života u gradu.

Izvor: Grad Makarska
Poveznica: https://makarska.hr/novosti/suncanoj-elektrani-gradska-sportska-dvorana-makarska-odobreno-14-milijuna-kuna