Vila Allnoch u Samoboru obnavlja se preko EU projekta

srp 21, 2022 | Samobor, Gradovi

vila allnoch

Vila Allnoch prvi projekt u mandatu gradonačelnice Samobora Petre Škorbot koji je prijavljen na financiranje putem EU FONDOVA.

Dolaskom na vlast, neugodno me iznenadila činjenica kako se Vila Allnoch nalazi na popisu imovine koja je namijenjena prodaji. Nikako nisam mogla prihvatiti činjenicu da se kulturna baština u samom centru grada planira prodati. Naravno, odluka o prodaji povučena je istog trena te danas ponosno objavljujem kako je projekt obnove Vile Allnoch prvi projekt u našem mandatu koji je prijavljen na financiranje putem EU FONDOVA- izvijestila je u petak posljepodne Petra Škrobot gradonačelnica Samobora. Ukupna vrijednost obnove iznosi 8 000 000 kuna, a iz fondova EU financira se 100 posto vrijednosti projekta.

-Sigurna sam kako će mnogi od vas reći kako postoje puno važnije i goruće stvari za rješavanje, međutim EU fondovi funkcioniraju na principu natječaja koji se otvara u određenom trenutku. Vila Allnoch je došla prva na red zato što je prijavljena na fond u kojem se saniraju posljedice potresa koji su pogodili Hrvatsku krajem 2020. godine te su takvi natječaji trenutno aktualni. Projekti za koje smo u međuvremenu pripremili potpunu dokumentaciju za prijavu na EU fondove su dogradnja dječjeg vrtića u Krklecovoj ulici čijom će se nadogradnjom osigurati kapaciteti za smještaj 160-ero mališana. Spreman je i projekt za izgradnju škole na području bivše vojarne te projekt vezan uz dodatne radove u rudniku Sv. Barbare u Rudama- poručila je gradonačelniva u objavi putem facebooka.

Navedeni natječaji prema informacija kojima raspolaže, napominje, trebali bi biti uskoro raspisani, a o tome će pisati sukladno njihovoj objavi. Tu je još cijeli niz projekata poput obnova prometnica, sanacija klizišta koji su trenutno u fazi pripreme o kojima će nas, tvrdi, također pravovremeno informirati.

-Cijelo vrijeme komuniciram kako su fondovi EU izrazito važan način financiranja te sam sigurna kako ćemo apliciranjem i uspješnim povlačenjem sredstava maknuti Samobor s dna tablice na kojoj se trenutno nalazimo s obzirom na iznose koji su do sada povučeni u proračun grada- zaključila je i najavila samoborska gradonačelnica.

Izvor: Gradonačelnik.hr
Poveznica: