Veleučilište Velika Gorica uspješno završilo EU projekt KOZMOK vrijedan 4 milijuna kuna

srp 21, 2022 | Gradovi, Velika Gorica

projekt KOZMOK

Veleučilište Velika Gorica predstavilo je rezultate završenoga projekta „KOZMOK – krizni menadžment, optometrija, održavanje zrakoplova i motornih vozila – okvir kvalifikacija“ koji je realiziran u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Ghetaldus Optika d.d.


Rezultati projekta:
Izrađena su četiri standarda zanimanja (inženjeri upravljanja u kriznim uvjetima, održavanja motornih vozila, održavanja zrakoplova i kriznog menadžmenta).
Osim toga, izrađeno je pet standarda kvalifikacija, konceptualni model sustava za vođenje i praćenje mentorstva tijekom praktične nastave te pripadajući informatički alat za implementaciju sustava, model sustava za odabir i vođenje završnih i diplomskih radova studenata te pripadajući informatički alat za implementaciju sustava, izrađen je komplet dokumenata sustava osiguravanja kvalitete Veleučilišta kao i model provedbe ankete studenata.
U sklopu projekta provedeno je nekoliko radionica, te je optometrijski laboratorij na Veleučilištu opremljen suvremenom opremom: OCT uređaj, digitalni autorefraktokeratometar, optička klupa i biomikroskop za pregled prednjeg segmenta oka s kamerom tako da studenti očne optike imaju vrhunsku opremu za praktičnu nastavu.

Osim rada na standardizaciji zanimanja i kvalifikacija, projektom se unaprijedila kvaliteta i nastavna djelatnost Veleučilišta, te su se ojačali kadrovski i institucionalni kapaciteti ove visokoobrazovne ustanove. Iz postignutih rezultata vidljivo je da je Veleučilište Velika Gorica dalo svoj doprinos u povećanju kvalitete i relevantnosti sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj, u skladu s pozivom predmetnog projekta „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“.
Projekt u vrijednosti od gotovo 4 milijuna kuna financiran iz Europskog socijalnog fonda, predstavio je voditelj Službe za međunarodnu suradnju i projekte Antonio Klobučar.

„Vizija Veleučilišta Velika Gorica je ostvariti tehnološki suvremenu hrvatsku visokoobrazovnu ustanovu, konkurentnu u zemljama Europske unije zbog posebnosti i internacionalizacije stručnih studijskih programa, programa cjeloživotnog učenja i akademske izvrsnosti. Kako bi u tome uspjeli donijeli smo tri strategije važne za naš razvoj u narednih pet godina.
U našim planovima svakako je nastavak aktivnog sudjelovanja u europskim projektima, bilo kao nositelj ili kao partner. Tri takva projekta još su u fazi provođenja, dok su nova tri projekta prijavljena i u postupku su evaluacije“, rekao je dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici projekta: www.esf-kozmok.vvg.hr

Izvor: Veleučilište Velika Gorica
Poveznica: