Udruga Pomoć starijim osobama iz Petrinje potpisala ugovore o radu za treću fazu programa Zaželi

pro 6, 2022 | Nekategorizirano

udruga pomoć

Udruga Pomoć starijim osobama danas je u Centru novog života održala potpisivanje ugovora o radu s djelatnicima projekta  „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III „ SNAŽNA ŽENA – SNAŽNA ZAJEDNICA u fazi III“.

Radi se o trećoj fazi projekta kojeg je i ranijih godina u sklopu poziva Zaželi provodila udruga Pomoć starijim osobama. Projekt je to kojim se krajnjim korisnicima, a to starije i nemoćne osobe, pruža potrebna pomoć u njihovim domovima. Ova treća faza, nažalost, je trajanja samo šest mjeseci, a njime je zaposleno 15 žena koje će skrbiti o 90 krajnjih korisnika. Vrijednost projekta je 739.200, 00 kuna i financiran je iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Predsjednica udruge Goranka Vuić istaknula je kako se nada se da će idući poziv biti s dužim trajanjem jer je potreba za ovakvom pomoći zaista velika.

Pozivu na potpisivanje ugovora odazvala se i gradonačelnica Komes s pročelnicom UO za društvene djelatnosti Anom Aleksić Pezelj. Gradonačelnica je ovom prilikom istaknula kako joj je drago da su ove djelatnice dobile priliku za zapošljavanje i poboljšanje svoje financijske situacije, ali i krajnji korisnici prijeko potrebnu pomoć.  

Veliki broj starijih i nemoćnih osoba, naročito u ruralnim sredinama ima potrebu za pomoći, a ovim načinom se provodi politika sprječavanja institucionalizacije, odnosno smještanja starijih osoba u domove za starije. Istaknula je kako je Grad na raspolaganju za pomoć ukoliko bude potrebno te poželjela puno uspjeha u radu. Naglasila je kako su u Vladi svjesni potrebe za nastavkom ovakvih projekata te je uvjerena kako će se nastaviti i nakon ovog razdoblja od šest mjeseci.

Izvor:
Poveznica: