U Vukovaru završena rekonstrukciji Radničkog doma koji postaje prostor Veleučilišta

lis 19, 2022 | Gradovi, Vukovar

vukovar

Projekt rekonstrukcije zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni je projekt Grada Vukovara te je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Njegova ukupna vrijednost iznosi 66.439.727,54 kuna.

Projekt je u iznosu od 40.709.607,29 kn s PDV-om financirano sredstvima Europske unije, zatim je u iznosu od 17.285.130,19 kn s PDV – om projekt financirao Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara te je Grad Vukovar projekt financirao s 8.444.990,06 kn s PDV – om.

„Svojim prostornim kapacitetima i uvjetima novoobnovljena zgrada će omogućiti nastavak razvoja vukovarskog veleučilišta, primjenu novih programa i nadamo se svakako novim studentima i stručnim kadrovima u našem gradu. Zahvaljujući sredstvima EU fondova, projekt smo priveli kraju u potpunosti. Završetkom ovog projekta Borovo naselje zasigurno će vratiti svoj stari sjaj.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava.

Grad Vukovar realizacijom ovog projekta omogućuje revitalizaciju Borova naselja, društvenu i gospodarsku regeneraciju te uvelike doprinosi unaprjeđenju obrazovne infrastrukture i modernizacije obrazovnih sadržaja na području grada Vukovara.

Izvor:
Poveznica: