U Vrbovcu započela izgradnja nove zgrade Hrvatskog zavoda za socijalni rad

velj 11, 2023 | Vrbovec

u vrbovcu

Početkom siječnja ove godine započela je izgradnja nove zgrade u Vrbovcu nekadašnjeg Centra za socijalnu skrb Vrbovec, a sada Područnog ureda Vrbovec Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Izgradnja se provodi u sklopu EU projekta „VrbSkrb“ – Unapređivanje infrastrukture centara za socijalnu skrb kao podrška procesu deinstitucionalizacije – faza 1. Sredstva su većim dijelom osigurana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, a dijelom iz sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ukupna planirana vrijednost projekta je iznosila 9.805.810,62 kuna, od čega su iz EU fondova osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 7.686.015,75 kuna. U ponovljenom postupku nabave građevinskih radova je vrijednost same izgradnje građevine s ukupno 5.589.600,00 kuna porasla na 8.360.388,94 kune čime se za navedeni iznos povećala i ukupna vrijednost projekta, a dodatna sredstva su osigurana također od strane nadležnog Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Predviđeni rok završetka građevinskih radova je krajem kolovoza 2023. godine, a završetak cjelokupnog projekta planiran je krajem 2023. godine.

Izvor:
Poveznica: