U sklopu projekta LORI sudjelovali na studijskom putovanju u samo središte norveške First Scandinavia

lip 1, 2023 | Ludbreg

lori

U sklopu EU projekta LORI partneri su prvi put sudjelovali na studijskom putovanju i to u samo središte norveške partnerske organizacije First Scandinavia – Bodø.

Cilj studijskog posjeta bila je razmjena znanja i iskustva s norveškim partnerom u vezi implementacije koncepta Newton soba u naš Regionalni STEM centar, prijenos znanja s norveškim školama i Newton učiteljima koji već dugi niz godina rade u Newton sobama.

Osim toga, First Scandinavia omogućila je svim partnerima rad na Newton modulima kako bi stekli osobno iskustvo i doživljaj rada s modulima, što se posebno dojmilo učitelje koji će raditi u budućem STEM centru. Posebni doživljaj kod učitelja izazvao je aviosimulator kojeg su učitelji prepoznali kao najinovativnije rješenje koje će biti implemetirano u sklopu izvanškolskih aktivnosti u Hrvatskoj. Aviosimulator povezan je s modulom Up in the air with numbers, a osim toga učitelji su još radili i na dva druga modula – We explore energy i Robots and circumference. Navedeni moduli bit će implementirani i u budućem STEM centru te su ovim putem učitelji imali priliku upoznati se sa sadržajem modula, radnim zadacima i na licu mjesta vidjeli njihovu implementaciju.

Predstavnici Grada Ludbrega, kao nositelja projekta, održali su radni sastanak oko opremanja budućeg STEM centra te su im prezentirani i drugi moduli koji se u Newton sobama mogu izvoditi. Gradonačelnik Bilić posjetio je gradsko poglavarstvo Grada Bodo gdje je održao radni sastanak s gradonačelnicom. S obzirom da slika govori više od tisuću riječi, u našoj galeriji možete pogledati fotografije sa studijskog posjeta.

Izvor: Grad Ludbreg
Poveznica: https://ludbreg.hr