U Samobor stižu nova sredstva iz EU fondova.

stu 17, 2022 | Gradovi, Samobor

eu fondova

U Samobor stižu nova sredstva iz EU fondova. Gradska uprava je na prijavama intenzivno radila posljednjih godinu i pol dana, a da se trud isplatio potvrđuju odobrena bespovratna sredstva za nekoliko važnih projekata.

Početkom listopada u Grad je stigla informacija o odobrenih 11 milijuna kuna za dogradnju i izgradnju vrtića. Sredstva će se iskoristiti za izgradnju jednog novog i dogradnju postojećeg vrtića, čime će biti riješen problem nedostatka kapaciteta za smještaj samoborskih mališana u predškolsku ustanove. Također je spreman projekt za dogradnju škole u bivšoj vojarni te se čeka raspisivanje natječaja.

Nova, dobra vijest o odobrenim bespovratnim sredstvima iz EU fondova stigla je 14. listopada i to za projekte kojima će se unaprijediti infrastruktura grada.

Pozitivno su ocijenjene aplikacije na natječaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, projektni prijedlog „Unaprjeđenje prometne infrastrukture nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu na području grada Samobora“.

Nakon provedenih faza zaprimanja i registracije projektnih prijedloga, administrativne provjere te provjere prihvatljivosti prijavitelja, operacije, troškova i aktivnosti utvrđeno je da projektni prijedlog udovoljava svim zahtjevima navedenih faza te je odabran za posljednju fazu sklapanje Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.

Radi se o prijavama projektne dokumentacije za izvanredno održavanje ceste Falašćak – Galgovo sa sanacijom klizišta u ukupnoj dužini od 1250 m, uključivo s pješačkom stazom i 5 zona sanacije klizišta te rekonstrukciju mosta preko Gradne u ulicama Milakovićeva – Mlinska.

Za navedene projekte odobreno je 100% financiranje u ukupnom iznosu od 8.643.250,00 kuna.

Rekonstrukcija ceste na području Falašćaka i Galgova značajno će unaprijediti kvalitetu života stanovnicima navedenog područja, a projekt je proveden uz podršku i u suradnji s mjesnim odborom Galgovo. Ova suradnja potvrđuje važnost suradnje mjesnih odbora i gradske uprave na rješavanju lokalnih infrastrukturnih problema.

„U nekoliko posljednjih mjeseci u Grad Samobor je, putem različitih projekata, stiglo preko 47 milijuna kuna iz vanjskih izvora financiranja što najbolje pokazuje smjer upravljanja gradom – u pravcu maksimalnog korištenja mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova“ – izjavila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Izvor: Grad Samobor
Poveznica: https://www.samobor.hr/grad/u-samobor-stizu-nova-europska-sredstva-n8277