U osnovnoj školi „Slava Raškaj“ Ozalj provodi se Projekt “Udahni zeleno – ekološka aktivnost za održivu budućnost”

ruj 1, 2023 | Gradovi, Ozalj

školi „Slava Raškaj“

U osnovnoj školi „Slava Raškaj“ Ozalj ove će se školske godine po prvi puta provoditi Erasmus+ projekt KA1 u području mladih u trajanju od 8 mjeseci.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije dodijelila je školi „Slava Raškaj“ bespovratna sredstva u iznosu od 9 900,00 eura za projekt „Udahni zeleno – ekološka aktivnost za održivu budućnost“. Projekt je namijenjen mladima od 13 do 15 godina starosti i realizira se kroz suradnju škole, komunalnog poduzeća Azelija eko d.o.o. i Grada Ozlja. U projekt su uključene ravnateljica Gordana Basar, učiteljice Ana Brunski i Ivana Ferko Pećar, a koordinatorica projekta je učiteljica Vedrana Mikuličin.

Tim povodom održan je i pripremni sastanak kojem su nazočili gradonačelnica Lidija Bošnjak, viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Marina Tuček, direktor komunalnog poduzeća Azelija eko d.o.o. Miroslav Cigić i Erasmus tim škole. Realizacija projektnih aktivnosti će početi u rujnu 2023., a naglasak je na promociji neformalnog obrazovanja o okolišu, održavanju okruglog stola s lokalnim dionicima na temu razvrstavanja i gospodarenja otpadom te uklanjanju neispravno odbačenog otpada.

Cilj projekta je osvijestiti potrebu za ekološki odgovornim ponašanjem i potaknuti aktivno uključivanje i suradnju mladih i lokalne zajednice. Planiranim aktivnostima u sklopu projekta namjerava se utjecati na individualnu odgovornost u zaštiti i očuvanju prirode ukazujući na potrebu promjena navika i zajedničkog djelovanja. Ovaj projekt će svakako obogatiti školski kurikulum te pridonijeti oblikovanju mladih sudionika koji će sudjelovanjem u različitim aktivnostima unaprijediti učenje te usvojiti i razviti vještine i kompetencije građanskog angažmana i odgovornog građanstva u demokratskom, europskom društvu.

Izvor: Grad Ozalj
Poveznica: https://ozalj.hr/2023/08/projekt-udahni-zeleno-ekoloska-aktivnost-za-odrzivu-buducnost/