U Osječkom IT parku počeli radovi na izgradnji IT poslovnog centra vrijednog 64 milijuna kuna

stu 2, 2022 | Gradovi, Osijek

IT poslovnog centra

Osječki gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa županom Ivanom Anušićem i predstavnicima Osijek Software Citya u petak je obišao radove na početku izgradnje IT poslovnog centra – središnje zgrade osječkog IT parka. Centar će se prostirati na više od 4000 kvadratnih metara i bit će inkubator za razvoj startupa i manjih IT poduzeća.

– Da Grad Osijek ulaže u svoju IT zajednicu, s kojom ima izvrsne odnose, svjedoči IT park vrijedan 72 milijuna kuna, od čega je čak 30 milijuna bespovratnih EU sredstava – poručio je gradonačelnik Radić. Objasnio je kako IT park obuhvaća 10 komunalno i infrastrukturno opremljenih zemljišnih čestica, a na jednoj od njih počela je izgradnja ovoga centra vrijednog 64 milijuna kuna.

Zgrada će, između ostaloga, sadržavati konferencijsku dvoranu dostupnu tvrtkama unutar parka, tridesetak uredskih prostora i zajednički coworking prostor. Njome će se kroz najam prostora pružati mogućnost dolaska i tvrtkama koje još nisu dovoljno jake da same grade vlastiti veći objekt.

Gradonačelnik Radić istaknuo je kako Grad Osijek i u ovoj poslovnoj zoni nudi pogodnosti za investitore poput umanjenja cijene zemljišta, te dodao da će se okupljanjem IT tvrtki na jednom mjestu stvoriti sinergijski efekt.

– Veseli činjenica da će na području IT poslovnog centra raditi oko 200 ljudi, a sveukupno na području IT parka oko 600 IT djelatnika. Od devet ponuđenih do sada je ugovoreno sedam parcela. Mi ćemo nastaviti surađivati s IT sektorom, koji je jedan od najbrže rastućih, a Osijek je tu predvodnik – rekao je gradonačelnik Radić.

Župan Osječko-baranjske županije čestitao je na projektu te poručio kako Grad Osijek mora biti predvodnik u razvoju istoka Hrvatske, osobito Osječko-baranjske županije.

– Drago mi je da je tu ulogu u punoj snazi i igra, i da punom dinamikom koristi EU fondove – poručio je župan Anušić.

Zadovoljstvo započetim radovima na izgradnji IT poslovnog centra izrazili su i predsjednik Osijek Software Citya Mihael Tomić te direktor tvrtke Mono Denis Sušac, prvog stanara IT parka.

– Vjerujemo da će ova središnja zgrada učvrstiti cijelu priču Osijeka kao IT središta naše regije. Osijek ima još parcela za izgraditi, i kada se cijela priča zaokruži vjerujem da će nam trebati još prostora. Osijek ima jaku IT scenu i zaslužuje infrastrukturu koja to može pratiti – rekao je Tomić.

– Izuzetno nam je drago što ćemo dobiti prve susjede. Mi smo tu od prosinca prošle godine i ulazak u IT park nam je znatno olakšao poslovanje. Vjerujemo da će ovaj objekt manjim tvrtkama značiti puno u smislu infrastrukture, sinergije i suradnje s drugim tvrtkama – zaključio je Sušac.

Izvor: Grad Osijek
Poveznica: https://www.osijek.hr/poceli-radovi-na-izgradnji-it-poslovnog-centra/