U okviru EU projekta Pannonia-Adria Connection u Nijemcima otvorena nova turistička infrastruktura

stu 8, 2022 | Općine, Nijemci

nijemci

U Nijemcima na Izletištu Sopotac održana je svečana ceremonija otvorenja nove turističke infrastrukture izgrađene u okviru projekta Pannonia-Adria Connection.

Općina Nijemci kroz ovaj EU projekt izgradila je Lučni pješačko-biciklistički most, stvorila novu biciklističku rutu “Šumama Srijema” dugu 44km. Opremljeno je 5 točaka sa klupama, mapama, klamericama i spiralama za bicikle, a na dvije točke nalazi se servisna stanica za popravak bicikala.

Uređena je multimedijalna kućica, drveno skladište za bicikle, solarna punionica električnih bicikala. Postavljen je 3D znak – I ❤️ Nijemci. Provedene su dvije edukacije na temu turizma i nabavljena je oprema za promatranje ptica.

-Svečano smo otvorili most koji spaja izletište Sopotac i šumu Spačva, još jedan hvalevrijedan projekt financiran sredstvima Europske unije, zahvala i čestitke svima koji su sudjelovali na pripremi i realizaciji projekta posebice partnerima i prijateljima iz BIH i Crne gore te lokalnim sudionicima koji su podržali ovaj projekt- poručio je Vjekoslav Belajević, načelnik Nijemaca putem facebooka.

Projekt PA.CON sufinanciran je iz 2. Poziva Programa Interreg IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014.-2020. sredstvima EFRR i IPA II fondova EU.

Cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju turizma korištenjem i aktiviranjem u CBC regiji neiskorištenih prirodnih resursa.

Općina Nijemci vodeći je partner na projektu uz partnere iz Bosne i Hercegovine Grad Tuzla i Udruženje za razvoj NERDA, te Crne Gore Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore, a vrijednost projekta je 1.870.267,64 eura

Izvor: Načelnik.hr
Poveznica: https://nacelnik.hr/vijesti/41706/