U Novskoj svečano otvoren Dnevni centar za starije osobe

lis 18, 2022 | Novska

u novskoj

U Novskoj je svečano otvoren Dnevni centar za starije osobe, projekt vrijedan skoro 11 milijuna kuna i u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima, a kojim je unaprijeđena i opremljena socijalna infrastruktura u svrhu prevencije institucionalizacije starijih osoba.

Centar je otvorio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.
„Nekada su u ovom prostoru, u neposrednom centru grada Novske, bila komunalna društva, a danas ovdje otvaramo još jednu ustanovu koja će doprinijeti kvaliteti života starijih osoba i umirovljenika. Srce mi je danas puno, jer dan uoči Lukova, otvaramo Dnevni centar za starije osobe. Veliki obol ovom projektu dali su Razvojna agencija NORA, pomogao je Dom za stare i nemoćne Sisak, a uz državna sredstva i potporu Sisačko-moslavačke županije, danas imamo ovaj Centar“, izjavio je ministar Piletić.

Župan Ivan Celjak naglasio je kako je jedan od ciljeva Sisačko-moslavačke županije omogućiti što kvalitetniji život starijim sugrađanima u njihovim zlatnim godinama te najavio kako će kapacitete u domovima proširiti i na području drugih gradova u Županiji.

Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš istaknula je kako je riječ o još jednom kapitalnom projektu kojega je Grad Novska, zajedno s partnerima, uspješno priveo kraju.
„Gotovo 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava uloženo je kako bismo na području Novske podigli standard naših starijih sugrađana. Dvije godine neumorno se radilo kako bi ovaj prostor prenamijenili za dnevni centar“, rekla je gradonačelnica Kušmiš.

Ispred SAFU-a na svečanom otvorenju su sudjelovali Ina Telebuh i Ilija Marunica iz Ureda za kontrolu provedbe projekata.

Izvor:
Poveznica: