U Jastrebarskom EU Projektom izgrađene nove biciklističke staze

ruj 13, 2022 | Jastrebarsko, Gradovi

jastrebarskom

U sklopu EU projekta Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom učenici OŠ „Ljubo Babić“ iskušali su nove biciklističke staze, a potom čuli više i o pravilima ponašanja u prometu.

Na biciklijadi koja je krenula ispred škole pridružili su im se gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić, kao i jaskanski sportaši, Noel Reškovac i Marko Gvozdanović, ujedno i tajnik Sportske zajednice grada Jastrebarskog.

Na poligonu koji je osmislio Alen Samac iz Autokluba Jastrebarsko okušali su se potom u zadanim vježbama, a najbolji među njima, Franko Čukoić, za nagradu je osvojio bicikl, dar Grada Jastrebarskog.

Samo natjecanje vodili su voditeljica Školske prometne jedinice u OŠ Ljubo Babić Vesna Turk i nastavnik tjelesnog odgoja Ratko Stojković.

Gradonačelnik Novosel istaknuo je kako je realizacijom ovog projekta jedna od najprometnijih gradskih prometnica postala sigurnija za kretanje pješaka i biciklista, a svakako je među njima naglasak i na one najmlađe, koji tek trebaju usvajati pravila ponašanja u prometu.

Na ta pravila upozorila ih je Erika Medić, policijska službenica za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu iz PP Jastrebarsko, a o važnosti prevencije govorili su i ravnateljica Škole Sanja Sertić te tajnik Autokluba Jastrebarsko Petar Španić.

Projektom su povezane tri dionice biciklističko – pješačkih staza, postavljena je LED rasvjeta i prometna signalizacija, a važan je naglasak i na zelenoj infrastrukturi. Naime, upravo ovdje niknuo je prvi jaskanski javni vinograd zasađen u kružnom toku na ulasku u grad.

Projektom sufinanciranim EU sredstvima, vrijednim gotovo 14 milijuna kuna, izgrađeno je tako ukupno 3 650 metara modernih biciklističko – pješačkih staza na dionici prometnice od kružnog toka kod nadvožnjaka, pa sve do Radničke ulice. 

Izvor:
Poveznica: