U Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče započeli radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta

ruj 28, 2022 | Gradovi, Zagreb

reciklažnog dvorišta

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je početak radova na izgradnji reciklažnog dvorišta u Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče.

Novo reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Sastojat će se od manipulativne površine s prizemnim dvorišnim objektom za djelatnike, prizemnom dvorišnim skladištem za problematičan otpad te će biti opremljen kontejnerima i spremnicima za različite vrste otpada.

„Po završetku izgradnje, Podsused će dobiti najveće reciklažno dvorište u gradu Zagrebu, a građani će moći besplatno ostaviti glomazni i drugi otpad koji ne mogu odvojiti u spremnike namijenjene za recikliranje“, rekao je gradonačelnik. Također je istaknuo da se po otvorenju očekuje povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta u drugim dijelovima Zagreba.

„Ovo dvorište će zamijeniti postojeće mobilno reciklažno dvorište u Podsusedu. Pozivamo građane da donose svoj glomazni i drugi otpad za reciklažu, besplatno i brzo, na mjesto gdje će biti adekvatno i kvalitetno zbrinut“.

Ukupna investicija iznosi oko osam milijuna kuna, od toga je 4,5 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta će trajati osam mjeseci.

Izvor: Grad Zagreb
Poveznica: https://www.zagreb.hr/zapoceli-radovi-na-izgradnji-reciklaznog-dvorista-/181342