U Gospiću 6,12 milijuna kuna iz NPOO-a za dogradnju dječjeg vrtića

stu 4, 2022 | Gradovi, Gospić

gospić

Grad Gospić uspješno je prijavio još jedan infrastrukturni projekt i povukao 6 milijuna kuna europskih sredstava za dogradnju  i  opremanje Dječjeg vrtića „Pahuljica“ u Gospiću, a sve u okviru nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

EU Projekt je uspješno prošao fazu procjene projektnih prijedloga u postupku dodjele bespovratnih sredstava, a službenici Gradske uprave su još jednom pokazali stručnost i znanje u uspješnom privlačenju EU sredstava.

Za realizaciju projekta Gradu Gospiću  bit će dodijeljeno 6.120.000,00 kn bespovratnih sredstava iz kojih će se financirati dogradnja i opremanje još pet novih dnevnih boravka te se na taj način riješiti problem neupisane djece na području našeg grada.

„Vjerujemo da ćemo time olakšati roditeljima, i stvoriti bolje uvjete za razvoj djece kroz programe predškolskog odgoja i obrazovanja. Posebno nas raduje što je ovo još jedna potvrda da stručne službe Grada Gospića prate sve natječaje, pišu projektne prijave i povlače raspoloživa sredstva iz EU i nacionalnih fondova“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša te dodala da će Grad Gospić i dalje osmišljavati i provoditi projekte uz maksimalno korištenje EU fondova te aplicirati na one natječaje koji doprinose razvoju cjelokupne zajednice.

Izvor:
Poveznica: