U Čakovcu s provođenjem kreće projekt “Back to local cinema”

ruj 23, 2022 | Gradovi, Čakovec, Nekategorizirano

u čakovcu

U Čakovcu s provođenjem kreće europski projekt „Back to the local cinema“ koji će se na nacionalnoj razini, pod ingerencijom nositelja Centra za kulturu Čakovec, provoditi pod nazivom „Moje malo kino“.

Projekt je vrijedan 75.136,00 eura, a sa 75% sredstava sufinanciran je europskim sredstvima. Ostatak sredstava pokrit će se simboličnom cijenom ulaznice za filmske projekcije koja će iznositi 15 kuna (2 eura).

Projekt u Centru za kulturu Čakovec počinje u rujnu kada su na rasporedu četiri projekcije za vrtiće. Tijekom školske godine 2022./2023. u Čakovcu će se održati ukupno 28 europskih filmskih projekcija za predškolski i osnovnoškolski uzrast.

Pokrenut od strane Europa Cinemas uz potporu Creative Europe / MEDIA 2021., ova nova vodeća shema ima za cilj nagraditi izvanredne inovativne i suradničke projekte koje provode članovi mreže Europa Cinemas iz iste zemlje ili na europskoj razini. Podržani projekti moraju imati stvarni utjecaj na filmski sektor, promicati cirkulaciju i vidljivost europskih filmova, razvijati publiku, posebice mlade, te povećati vještine i konkurentnost kina. Iz 16 europskih zemalja, odabrano je 13 projekata koji predstavljaju punu raznolikost Mreže, a pokrivaju širok raspon tema: filmska pismenost i razvoj mlade publike, europska cirkulacija filmova, tehnološke inovacije, digitalni marketing, poboljšano iskustvo odlaska u kino, kao i zelene prakse i uključivanje publike u nepovoljnom položaju.

Izvor:
Poveznica: