U Čakovcu otvoren novi društveni i vatrogasni dom sufinanciran preko mjere Programa ruralnog razvoja RH

ruj 5, 2023 | Gradovi, Čakovec

Programa ruralnog razvoja RH

Novi dom investicija je Grada Čakovca sufinancirana preko mjere Programa ruralnog razvoja RH sa 80 posto, a ugovorena vrijednost iznosila je 851.870,20 eura.

U sklopu objekta izgrađeni su uredski prostori za udruge, vatrogasce, vatrogasno spremište, dvije garaže, prostorije za sastanke, dvorana s kuhinjom, sanitarni čvorovi i drugo. Pritom se postojeći društveni dom rekonstruirao, a uz južno pročelje dogradio ulazni vjetrobran i vatrogasni dom, navode uz ostalo iz Grada.

“Želim da ovaj dom, koji je Savska Ves više nego zaslužila bude svakodnevno u funkciji te otvoren svim mještanima. Želim i da vatrogasci i u novom stoljeću više posla imaju na prevenciji i edukaciji mladih nego na gašenju požara. Želim da Savska Ves i dalje bude mjesni odbor kojim se ponose njezini mještani ali i cijeli Grad. Neka početak rada ovog Doma označi početak novog „zlatnog doba“ za Savsku Ves”, rekla je u prigodnom obraćanju Ljerka Cividini, gradonačelnica Čakovca i naglasila kako je danas veliki dan za mjesto, ne samo jer slavi i svoj dan, što i vatrogasci slave sto godina kontinuiranog i uspješnog rada, već zbog toga što je naselje od danas bogatije za novi objekt koji će biti na ponos mjesta i cijelog Čakovca.

Izvor: Grad Čakovec
Poveznica: https://www.cakovec.hr/web/veliki-dan-za-savsku-ves-uz-prisustvo-ministrice-otvoren-novi-drustveni-i-vatrogasni-dom-investicija-grada-cakovca-vrijedna-vise-od-850-tisuca-eura/#