U Bjelovaru završen EU Projekt poučno tematske staze u Lugu

stu 2, 2022 | Gradovi, Bjelovar

eu projekt

U studenom prošle godine počeli su radovi u sklopu EU projekta „Poučno-tematska staza s pratećim sadržajima – šuma Lug, Bjelovar“. Radovi su završeni, a iznosili su 600.619,38 kn.

Čitav projekt pak, za koji je iz Fonda dobiveno 643.994,38 kn, vrijedan je 742.006,25 kn. Projekt je, među ostalim, podrazumijevao rekonstrukciju postojeće pješačke staze, uređenje poučno-tematske staze, orezivanje stabala, uređenje postojećeg prostora za rekreaciju i edukaciju, obnovu postojećeg dječjeg igrališta  i njegovo proširenje, postavljanje učionice u prirodi, smjerokaza, drvenih skulptura životinja, edukativnih tabli. Na samoj stazi postavljena je i drvena sjenica te vidikovac.

Na završnoj konferenciji projekta gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio je Hrvatskim šumama koje su bile partner u projektu, kao i izvođaču radova, tvrtci Begeom Inženjering d.o.o. Rekao je da je šuma Lug postala lijep prostor za izlete, obiteljska druženja, ali i prostor gdje mogu dolaziti vrtićka i školska djeca kako bi učila o flori i fauni svoga zavičaja. Inače, tom šumom gospodare Hrvatske šume, a dio su prepustile Gradu Bjelovaru radi ostvarenja projekta, ističe upravitelj Šumarije Bjelovar Stjepan Kovačević. Dodaje i kako je riječ o vrlo vrijednoj šumi hrasta lužnjaka staroj oko 150 godina.

Izvor: Grad Bjelovar
Poveznica: https://www.bjelovar.hr/zavrsen-projekt-poucno-tematske-staze-u-lugu/