Rekonstrukcija pročistača u Bjelovaru

kol 3, 2022 | Bjelovar, Gradovi

Rekonstrukcija pročistača u Bjelovaru

Rekonstrukcija pročistača u Bjelovaru u naselju Veliko Korenovo

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Veliko Korenovo u Bjelovaru, putem projekta aglomeracije kojega provode Vodne usluge, doživjet će potpunu rekonstrukciju.

U posao je uveden i izvođač radova, slovenska tvrtka Riko d.o.o., koja će, prema Ugovoru, projektirati projekt, izvršiti nadogradnju te rekonstrukciju pročistača. Također, kada za to dođe vrijeme, obavit će se i probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i dispozicije mulja.

Ugovor o rekonstrukciji pročistača otpadnih voda jedanaesti je po redu u sklopu projekta aglomeracije i najvrjedniji, čak 122.331.634,41 kuna. Taj posao će, počevši od projektiranja do završetka radova, trajati 34 mjeseca.

Na konferenciji za novinare projekt su predstavili zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić, direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Podsjetimo, čitav projekt aglomeracije, koji podrazumijeva i rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u Bjelovaru i Općini Rovišće, vrijedan je 257.472.888.75 kn, a Kohezijski fond sufinancira ga s 147.681.299,53 kn.

Izvor: Grad Bjelovar
Poveznica: https://www.bjelovar.hr/izvodac-radova-uveden-u-posao-rekonstrukcije-procistaca/