Projektom Zaželi posao će dobiti 19 žena s područja općina Sv. Filip i Jakov te Vrsi

kol 2, 2022 | Zadarska

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su ugovore vrijedne više od 60 milijuna kuna u okviru Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Među 62 ugovora, u Zadarsku županiju stižu dva vrijedna gotovo milijun kuna i to u općine Sv. Filip i Jakov te Vrsi.

Podsjetimo, projektom Zaželi nastoji se vratiti na tržište rada teže zapošljive žene zrelije dobi koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama. Tako će se na području Zadarske županije zaposliti ukupno 19 gerontodomaćica, deset s područja Općine Vrsi i devet s područja Općine Sv. Filip i Jakov koje će se skrbiti o starijim i nemoćnim sugrađanima.

Uz općinske načelnike Zorana Pelicarića i Luku Perinića, uručenjima ugovora u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nazočio je župan Božidar Longin.

Izvor: Zadarska županija
Poveznica: https://www.zadarska-zupanija.hr/novosti/item/3600-projektom-zaželi-posao-će-dobiti-19-žena-s-područja-općina-sv-filip-i-jakov-te-vrsi