Projekt Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske „STEM – Budućnost za 5“ donosi djeci suvremena znanja i mogućnosti učenja o informatici, robotici i multimediji

lis 14, 2022 | Gradovi, Jastrebarsko, Kutina, Ogulin, Opatija, Slatina

budućnost za 5

Projekt Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske „STEM – Budućnost za 5“ donosi djeci suvremena znanja i mogućnosti učenja o informatici, robotici i multimediji u Slatinu, Jastrebarsko, Kutinu, Ogulin, i Opatiju.

Uz prijenos znanja, projektom će se opremiti i posebni „STEM kutići“ gdje će djeca moći isprobati rad s humanoidnim robotima te drugim tehnologijama koje se koriste u poučavanju.

Zahvaljujući ovom projektu, partneri su osmislili i proveli niz edukacija o poučavanju informatike, robotike i multimedije za voditelje radionica u lokalnim zajednicama. Sljedeći korak je osmišljavanje i opremanje „STEM kutića“, mjesta na kojima će se djeca upoznati sa suvremenim tehnologijama, osnovama znanstvenog istraživanja i rada u laboratoriju te općenito uloge znanosti u osobnom i društvenom razvoju.

U sljedećoj godini planiraju se i jednodnevna događanja u svakom od gradova u kojima se projekt provodi, predstavljanje projekta na Danima računarstva i robotike na Institutu „Ruđer Bošković“ te izrada stripa o hrvatskim znanstvenicima i izumiteljima.

Projekt „STEM – budućnost za 5“ sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.224.601,45 HRK i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 216.106,14 HRK.

Izvor:
Poveznica: