Premijer Plenković u pratnji gradonačelnika Radića i župana Anušića obišao radove u osječkoj Tvrđi, kao i novoizgrađeni Studentski paviljon

srp 11, 2022 | Gradovi, Osijek

Premijer Andrej Plenković i ministrica Nataša Tramišak posjetili su u petak Osijek, gdje su se susreli s gradonačelnikom Ivanom Radićem i županom Ivanom Anušićem. Govorilo se o projektima i ulaganjima, na čemu se gradonačelnik Radić zahvalio premijeru i ministrici.

– Grad Osijek ima odličnu suradnju i s Osječko-baranjskom županijskom i s Vladom RH. Trenutno su na području Osijeka investicije u vrijednosti preko milijardu kuna. Bitno je reći da grad Osijek unatrag deset godina prvi put ima veći broj useljenih, nego iseljenih, a to je podatak koji nas najviše zanima – poručio je Radić.

– Preko 7,5 milijardi kuna EU projekata je ugovoreno ili će biti izrealizirano na području Osječko-baranjske županije. Statistike pokazuju da nepredujemo u svakom pogledu, u demografiji, povratku, turizmu…, uglavnom stižu dobre vijesti s istoka Hrvatske – nadovezao se župan Anušić.

-Veliko mi je zadovoljstvo što je premijer danas  došao upravo u Osijek. Zadovoljstvo mi je dočekati ga zajedno sa županom i gradonačelnikom u svom rodnom gradu  i govoriti ovdje o zaista kvalitetnim projektima i investicijama koji se u ovom trenutku realiziraju. Vidljivi su rezultati itekako i u gospodarskoj infrastrukturi, i u društvenoj, komunalnoj, prometnoj infrastrukturi, a posebno ističemo i onu infrastrukturu koja se tiče ulaganja u znanost i obrazovanje- istaknula je ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak.

– Šesta je godina Projekt Slavonija ima za cilj pomoći revitalizaciji Slavonije, demografskom oporavku, gospodarskom rastu, ulaganju u poljoprivredu, i drago mi je da Grad Osijek u prvih godinu dana mandata gradonačelnika Radića ima investicije vrijedne milijardu kuna, da se obnavlja i osječka Tvrđa, simbol grada, da se gradi Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, prvi takav u Hrvatskoj… Odličan je to smjer za razvoj i Grada Osijeka i Županije – rekao je, pak, premijer Plenković, istaknuvši sinergiju lokalne i državne razine, kroz okvir Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Nakon obilaska tvrđe, premijer je posjetio i novoizgrađeni Studentski paviljon u sveučilišnom Kampusu. To je najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj s čak 796 kreveta za koji sami studenti kažu da je hotel s 5 zvjezdica.

Izvor:
Poveznica: