Predstavljen projekt „Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja”

srp 25, 2022 | Gradovi, Vinkovci

Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja

Do kraja sljedeće godine udruga Mladi protiv gladi, zajedno s partnerima Gradom Vinkovcima, udrugom Društvo naša djeca Vinkovci te udrugom Klupko, provest će niz edukacija i radionica namijenjenih Vinkovčanima, ali i stanovnicima okolnih mjesta, s ciljem, kako je pojasnila predsjednica Mladih protiv gladi Jelena Božić, jačanja kapaciteta udruge i partnera na projektu za pružanje socijalnih usluga u zajednici.

„Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja” naziv je projekta koji će sljedećih 18 mjeseci u Vinkovcima okupljati sve generacije naših građana, a sve s ciljem podizanja kvalitete života pružanjem inovativnih socijalnih usluga ugroženim i socijalno isključenim osobama.

„Neke osnovne aktivnosti su edukacija za volonterski menadžment, psihosocijalna podrška našim korisnicima, ali i općenito podrška zajednici u ovoj krizi u kojoj smo se našli. Pomoći ćemo u svemu što je potrebno vezano za mentalno zdravlje, a tu je još i jačanje suradnje s javnom upravom, pružanje podrške drugim partnerima i ostalo. DND će raditi radionice za djecu tako da ima za svakoga ponešto”, napomenula je Božić te ovim putem pozvala zainteresirane da se jave, radionice će biti objavljene na web stranici Mladi protiv gladi.

Radi se o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna Republike Hrvatske. Traje 18 mjeseci i vrijedan je nešto više od 350 tisuća kuna, a pripremila ga je Agencija za investicije i razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, koja će biti i tehnička podrška u njegovoj provedbi.

„Ovaj projekt je važan jer će se njime zajednički doći do lijepih ciljeva i do novih saznanja o provođenju i izvršavanju projekata, ali i o tome kako se može doći do novca i mimo proračuna. Pohvalio bih sve udruge koje rade na njemu te zahvalio agenciji VIA koja je omogućila da EU novac dođe do krajnjih korisnika. Grad Vinkovci će i dalje biti parter u svim projektima, a već su u planu i neki novi. Vjerujem da ćemo ovim potaknuti i druge udruge da na ovakav način povlače sredstva iz EU fondova”, svoju podršku je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora iskazao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Među aktivnostima koje će, vjerujemo, izazvati najveću pozornost su svakako one dječje za koje se ovoga puta brinu iz Društva naša djeca Vinkovci.

„Naš dio je odraditi aktivnosti vezane uz djecu, odnosno tri kreativne radionice na kojima će se prikazati posljedice utjecala online nastave i covida. Na osnovu dječjih radova izradit ćemo brošuru koja će slikovito prikazati spomenute posljedice”, rekla je predsjednica DND-a Helena Crnjak.

Izvor: Novosti.hr
Poveznica: