Predstavljanje TRIBUTE projekta na međunarodnoj konferenciji VELOCITY 2022 u Ljubljani

srp 26, 2022 | Gradovi, Zagreb

tribute

Mjesec lipanj bio je vrlo značajan za TRIBUTE. Projekt je predstavljen u Ljubljani na VELOCITY 2022 međunarodnoj konferenciji na kojoj se sastalo preko 50 izlagača diljem Europe kako bi podijelili svoja iskustva, saznali detalje o najnovijim biciklističkim inovacijama, te kako bi se povezali i potaknuli nova partnerstva.

Ovaj događaj ponudio je priliku osobama iz raznih sfera, akademskoj zajednici, poduzetnicima i potrošačima upoznati se s današnjom ključnom ulogom biciklizma u izgradnji gradova ugodnijih za život.

Ova je prigoda bila ujedno i prva prilika da TRIBUTE konzorcij predstavi projekt i njegove rezultate u EU kontekstu na događanju visoke razini, te da se predstavnici partnera sastanu uživo. TRIBUTE je svoje mjesto na konferenciji pronašao predstavljajući pilot akcije s tematskim fokusom na zelene biciklističke rute. Predstavnici Politehničkog sveučilišta u Milanu, Ljubljane i Maribora prezentirali su viziju i projektni pristup, te dali uvid u pilot akcije triju gradova – Maribora, Zagreba i Ljubljane.

28. i 29. srpnja TRIBUTE projektni partneri sastali su se u Novom Sadu (RS) na sljedećem sastanku projektnog Upravnog odbora, koji se organizira paralelno s prvim sastankom TRIBUTE Transnacionalne mreže dionika. Ovom će prilikom predstavnici nuMIDAS projekta također nazočiti s ciljem razmjene znanja i iskustava s primjenom alata za planiranje gradova, te radi potencijalne suradnje u budućnosti. Tijekom susreta Transnacionalne mreže dionika, dionici iz gradova uključenih u projekt razmijenit će najbolje prakse, stavove i iskustva o planovima i akcijama urbane mobilnosti s ciljem pokretanja rasprave koja će dovesti do definiranja TRIBUTE transnacionalne strategije.

Izvor:
Poveznica: