Potpisana 22 ugovora za EU projekte u Šibensko-kninskoj županije ukupne vrijednosti 2,8 milijuna eura

srp 17, 2023 | Županije, Šibensko-kninska

EU projekte

U Skradinu je održana svečana dodjela ugovora ukupne vrijednosti 2,8 milijuna eura.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić ugovore je uručio korisnicima Šibensko-kninske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Gradonačelnik Skradina Antonio Brajković istaknuo je važnost ovakvih programa kojima se omogućuje razvijanje jedinica lokalne samouprave.
„Danas smo u Skradinu, najmanjem gradu Šibensko-kninske županije, a najbitnija poruka je da možemo računati na konkretnu podršku Vlade“, rekao je gradonačelnik Brajković.  

Ministar Šime Erlić još jednom je potvrdio trajnu brigu Vlade o slabije razvijenim područjima u kojima leži velik potencijal rasta ako ih se kvalitetno podupire.
“Vlada je ove godine putem nikad više nacionalnih programa, njih čak 9, osigurala preko 40 milijuna eura baš za područja s razvojnim izazovima. Nećemo odustati od toga da svaki stanovnik Hrvatske, u bilo kojem njenom dijelu, ima jednake životne uvjete. Na tom putu ima izazova, no vjerujem kako ustrajanjem na ovakvim regionalnim politikama definitivno idemo ka tome cilju“, poručio je ministar Erlić.

Događanju je prisustvovala i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga koja se složila s ministrovim riječima.
„Vlada Republike Hrvatske pokazuje da je pravi partner i da kontinuirano vodi računa o tome da općine, gradovi i županije budu financijski osnaženi i stabilni. Nastavit ćemo podupirati prilike za razvoj svih krajeva Hrvatske“, zaključila je potpredsjednica Vlade Šimpraga.

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja
Poveznica: https://razvoj.gov.hr/vijesti/22-ugovora-za-projekte-sibensko-kninske-zupanije/5365