Potpisan akt o CORSIA izvješćivanju za međunarodno zrakoplovstvo izvjestiteljice Sunčane Glavak

sij 20, 2023 | EU-RH

corsia

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak nazočila je svečanom potpisivanju akta o CORSIA izvješćivanju za međunarodno zrakoplovstvo u sklopu paketa „Fit for 55”, jednog od najvažnijih paketa za postizanje klimatske neutralnosti.

Akt su potpisale predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola i švedska ministrica za vanjske poslove Jessika Roswall.

Zastupnica Sunčana Glavak izrazila je zadovoljstvo što je EU još jedan korak bliže ispunjavanju svojih ambicioznih ciljeva za postizanje klimatske neutralnosti određenih paketom „Fit for 55“ na čemu je radila kao izvjestiteljica Europskog parlamenta za izvješće o CORSIA obavješćivanju za međunarodno zrakoplovstvo koje je 13. prosinca 2022. usvojeno na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Podsjetimo, zastupnica Glavak bila je izvjestiteljica Europskog parlamenta za dva izvješća – o CORSIA obavješćivanju i o sustavu EU-a za trgovanje emisijama (ETS) u zrakoplovstvu. O potonjem je početkom prosinca uspješno postignut politički sporazum o paketu kompromisa na pregovorima koje je uime Europskog parlamenta vodila zastupnica Glavak.

Snimka svečanog potpisivanja:

Izvor:
Poveznica: