Počela izgradnja V. faze projekta “Greenway”

ruj 29, 2022 | Gradovi, Zagreb

greenway

Počela je izgradnja V. faze projekta “Greenway” a tim povodom Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je konferenciju.

Peta faza projekta, od ukupno devet, obuhvaća izgradnju biciklističke prometnica u duljini od 1665 metara, od Arene Zagreb do Savskog pješačko – biciklističkog mosta. Planirano izvođenje radova u ovoj fazi je tri mjeseca te će nastaviti prema ostalim zagrebačkim savskim mostovima, zaključno s Domovinskim mostom. 

„Vjerujem da će današnjim početkom izgradnje V. faze “Greenway-a”, odnosno završetkom radova za 90 dana, svima biti jasnije o kakvom se iskoraku u budućnost radi te koliko je ovaj projekt važan za povratak rijeci Savi“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Projektom Greenway će se izgraditi biciklistička prometnica ukupne duljine 132 km, što uključuje i dodatnu opremu; rasvjetu, punjače za e-bicikle, odmorišta, parkirališta, info oznake i brojače prometa, a planira se i uređenje prilaza mostovima kao i uređenje prilaza i spojeva na postojeću biciklističku i cestovnu infrastrukturu.

Projekt se financira iz fondova Europske unije

Izvor: SAFU
Poveznica: https://www.safu.hr/hr/novosti/pocela-izgradnja-v-faze-projekta-greenway