Održana završna konferencija u povodu završetka dvaju europskih projekata u novoj zgradi Bjelovarske bolnice

stu 2, 2022 | Županije, Bjelovarsko-bilogorska

europskih projekata

Bjelovarska Opća bolnica, kao nositelj projekta, organizirala je završnu konferenciju u povodu dovršetka dvaju europskih projekata financiranih bespovratnim europskim novcem. Riječ je o projektima poboljšanja pristupa dnevnoj bolnici i hitnoj zdravstvenoj zaštiti, ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna.

Konferenciji je prisustvovala Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU te Dijana Lukšić, savjetnica ministra zdravstva koje su sa županom Markom Marušićem i suradnicima te predstavnicima institucija i tvrtki koje su sudjelovale u projektu obišle zgradu nove bolnice.

– Iznos od 72 milijuna kuna bio je izazov s kojim se bolnica suočavala u posljednje dvije godine kako bi privela kraju ova dva projekta, OHBP i dnevne bolnice zahvaljujući kojima će stanovnici ovog grada i županije imati kvalitetniji pristup zdravstvenoj skrbi. Smisao svih ulaganja iz nacionalnog proračuna i EU fondova upravo i ide u tom smjeru da se poboljša kvaliteta života naših stanovnika – istaknula je ministrica Tramišak čestitajući svima koji su sudjelovali u projektu.

Župan Marko Marušić također je zadovoljan dovršetkom dvaju projekata.

– Zadovoljan sam jer privodimo kraju težak i vrlo zahtjevan projekt. Ali projekt nove bolnice time još nije gotov i trebat će puno truda i novca da se stavimo u funkciju – kazao je župan podsjećajući da su krediti od 200 milijuna kuna za novu zgradu bolnice veliki teret za županiju i njen zdravstveni sustav.

Srećom, aktualna Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem pokazala je razumijevanje i za ovu godinu preuzela otplatu, a po svemu sudeći, to će učiniti i u proračunskoj 2023. godini.

Izvor: Bjelovarsko - Bilogorska županija
Poveznica: https://bbz.hr/vijesti/održana-završna-konferencija-u-povodu-dovršetka-dvaju-europskih-projekata-u-novoj-zgradi-bjelovarske-bolnice