Odabrane su škole za sudjelovanje u Projektu „ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska“

pro 2, 2022 | Hrvatska

ASOC

Povjerenstvo za odabir prijava na Javni poziv za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Projektu „ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska“ predložilo je 8 srednjih škola s područja 8 prihvatljivih županija Republike Hrvatske za sudjelovanje u Projektu „ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska“ koji će se provoditi u školskoj godini 2022./2023.

Škole odabrane za sudjelovanje u Projektu sudjelovat će u provedbi interdisciplinarnog obrazovnog programa namijenjenog svim vrstama srednjih škola na području osam županija uključenih u Interreg program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, usmjeren građanskom praćenju javnih financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Riječ je o projektu kojemu je glavni cilj uključiti hrvatske i talijanske srednje škole u praćenje projekata odabranih u okviru Interreg programa prekogranične suradnje. Projektom će se povezati parovi talijanskih i hrvatskih škola koji će pod vodstvom nastavnika/ca pratiti isti projekt odabran u okviru Interreg programa prekogranične suradnje, a svoje istraživanje projekta će predstaviti kroz kreativni završni rad.

Temeljem Javnog poziva za iskaz interesa i prijedloga Povjerenstva za odabir prijava, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijela je odluku kojom odobrava uključivanje u Projekt ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska sljedećih srednjih škola:

OSTVARENI REZULTATŽUPANIJANAZIV SREDNJE ŠKOLE
1.Primorsko-goranskaPrva riječka hrvatska gimnazija
2.Splitsko-dalmatinskaKomercijalno-trgovačka škola Split
3.KarlovačkaSrednja škola Duga Resa
4.ZadarskaEkonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar
5.Dubrovačko-neretvanskaSrednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen
6.Primorsko-goranskaGrađevinska tehnička škola Rijeka
7.Splitsko-dalmatinskaPrivatna srednja škola Aspalathos
8.KarlovačkaPrirodoslovna škola Karlovac

Projekt će započeti uvodnom konferencijom nakon koje će se održati niz mrežnih edukacija za voditelje i voditeljice projekta.

Ovim projektom hrvatski će učenici imati priliku pobliže upoznati kohezijsku politiku s posebnim fokusom na funkcioniranje Interreg programa prekogranične suradnje i s njim povezanim projektima.

Odluka o odabiru prijava na Javni poziv dostupna je u PDF-u.

Izvor: Ministarstvo razvoja
Poveznica: https://razvoj.gov.hr/vijesti/odabrane-su-skole-za-sudjelovanje-u-projektu-asoc-prekogranicna-suradnja-interreg-italija-hrvatska/5099