Obnova Kina Edison u Karlovcu teče prema planu

kol 10, 2022 | Gradovi, Karlovac

edison

Unatoč nesnosnim vrućinama, u Karlovcu polako, ali sigurno i prema planu i rokovima, teku radovi na obnovi Edisona, starog i kultnog gradskog kina.

-Vrijedni radnici rade punom parom da bi naša ustanova dobila kapu nad glavom i zasluženi hlad- ističu iz Grada.

Podsjetimo da je obnova kina Edison još jedan europski projekt, sufinanciran iz ITU mehanizma, ukupno je vrijedan oko 25,8 milijuna kuna, pri čemu je nešto manje od 22 milijuna europskih sredstava. Izvođač radova je AB gradnja.

Nakon obnove kinom, će upravljati Gradsko kazalište Zorin dom. Dio prostora u novouređenom kinu  bit će u zakupu prema tržišnim uvjetima, a prihodima će se održavati cjelokupna lokacija kina.

Što se unutrašnjosti objekta tiče, u velikoj dvorani napravit će se novo suvremeno gledalište – projekcijska dvorana sa 200 sjedećih mjesta, a ispod kosog gledališta manja projekcijska dvorana sa 50 – 60 mjesta.

U potkrovlju će biti prostori za vježbanje, probe i co-working. Na katu će biti manji višenamjenski prostori i uredi. Građevina će se produžiti za 4,70 metara kako bi se dobio uporabni servisni prostor oko kino platna.

U preuređenim bočnim trjemovima oformit će se novi sadržaji. U prizemlju su predviđeni caffe bar, info pult i suvenirnica. (Grad Karlovac/PL)

Izvor: Gradonačelnik.hr
Poveznica: https://gradonacelnik.hr/vijesti/karlovac-unatoc-nesnosnim-vrucinama-prema-planu-i-rokovima-tece-obnova-kultnog-kina/