Novska: Potpisani Ugovori za tri nova projekta sa bespovratnim sredstvima

pro 4, 2022 | Gradovi, Novska

novska

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš i ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević potpisale su u Petrinji tri nova Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Ugovori se odnose na projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena faza III” putem kojeg će se zaposliti 30 teže zapošljivih žena koje će brinuti i pružati usluge pomoći u kući krajnjim korisnicima. Vrijednost mu je vrijednosti 1.483.200 kn. Također je potpisan i uručen Ugovor za eu projekt modernizacije sustava javne rasvjete na području Grada Novske u vrijednosti 703.000 kn te Ugovor za izradu dokumentacije za projekt proširenja područne škole u Bročicama u vrijednosti 881.437 kn.

Škola će sa povećati prostorni kapacitet za 8 razreda, osigurat će se uvjeti za jednosmjenski rad te će se izgraditi sportska dvorana. Potpisivanju Ugovora nazočili su premijer Andrej Plenković, Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina te Ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Izvor: Grad Novska
Poveznica: https://novska.hr/hr/on-line-vijesti/gradske-vijesti/potpisani-ugovori-za-tri-nova-projekta-sa-bespovratnim-sredstvima,7273.html