Nova oprema i igračke u sklopu EU projekta Obitelj +

kol 1, 2023 | Gradovi, Slavonski Brod

obitelj +

Zahvaljujući EU projektu Obitelj +, boravak djece u dječjim vrtićima osiguran je i za poslijepodnevne te večernje sate, točnije od 16,15 pa sve do 21,15 sati. Osim boravka djece u dječjim vrtićima i osigurane prehrane, djeca koja koriste produženi rad dječjih vrtića imaju mogućnost pohađanja dodatnih kvalitetnih programa poput ritmike, plesa i škole plivanja.

Provedba projekta uspješno je nastavljena pa su tako u okviru njega osigurane i nove igračke kojima se nadopunila ponuda postojećih sadržaja u vrtićima. Riječ je, uglavnom, o didaktičkim materijalima te opremi koja razvija dječju maštu i potiče njihovu kreativnost. Osim novih igračaka i opreme, zaposlenice u okviru projekta Obitelj + nedavno su završile i program osposobljavanja za instruktorice fitnessa i plesa za djecu i mlade te je program verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i od strane European Health & Fitness Association iz Belgije, europske krovne organizacije za nacionalna fitness udruženja. Glavni cilj fitness i plesnog programa je potaknuti djecu na fizičku aktivnost kroz igru i zabavu.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta Obitelj + je 409.074,21 EUR te je u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj programa je Dječji vrtić „Ivana Brlić Mažuranić“, a partneri na projektu su Dječji vrtić „Potjeh“ i Grad Slavonski Brod.

Izvor:
Poveznica: