Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak sudjelovala na Konferenciji županija 2022

ruj 22, 2022 | Hrvatska

konferenciji županija
Foto: Facebook: Hrvatska zajednica županija

Prvog dana na Konferenciji županija okupilo se 150 sudionika, a konferenciju je otvorila Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Konferencija županija 2022 organizirana je od strane Hrvatske zajednice županija i u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom, a za sudionike je pripremljen bogat program s interesantnim temama i radionicama, te program Usavršavanje u području javne nabave.

Sudionici na Konferenciji županija mogli su doznati sve relevantne informacije vezane uz kohezijsku politiku države koje im je izložila ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak. Dio predavanja odnosio se i na poslovanje županija s obzirom na novu Uredbu o uredskom poslovanju, a predstavljen je i projekt “Žuta točka” kojim se želi potaknuti organizacije civilnog društva da pokrenu fundraising aktivnosti i na taj način pomognu županijama u razvoju. No, glavna tema uz Uredbu bilo je uvođenje eura.

Tijekom predavanja o poslovanju s eurima istaknuto je da su sve županije spremne za uvođenje eura te da su to dokazale i svojim sudjelovanjem u dobrovoljnom dvojnom iskazivanju valuta. Pročelnica za financije u Zagrebačkoj županiji Marina Čolig istaknula je kako veliku ulogu u uvođenju eura imaju informatičke tvrtke, te daje njima u tome uvelike pomogla tvrtka Libusoft Cicom koja je pronalazila informatička rješenja i prijedloge da provedba bude kvalitetna.

konferencija županija
Foto: Facebook: Hrvatska zajednica županija

Teme stručnih radionica možete provjeriti na POVEZNICI. 

Sve prezentacije dostupne su na POVEZNICI. 

Izvor:
Poveznica: