Križevcima odobren nastavak projekta “Pomozimo jedni drugima V” pomoćnika u nastavi

kol 19, 2022 | Gradovi, Križevci

Gradu Križevcima odobren je projekt „Pomozimo jedni drugima V“ kojim će se u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“, Osnovnoj školi Ljudevita Modeca i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i ove školske godine osigurati potpora koju pružaju pomoćnici u nastavi odnosno stručni komunikacijski posrednici.

Ukupna vrijednost projekta je 1.223.148,60 kuna od čega je 1.100.833,74 kuna bespovratnih sredstava (15% Državni proračun Republike Hrvatske, 85% Europski socijalni fond), a ostatak će financirati Grad Križevci.

Projekt „Pomozimo jedni drugima V“ je nastavak kontinuiranog provođenja pomoći djeci s teškoćama u razvoju na području grada Križevaca te će se tako u školskoj godini 2022./2023. osigurati dostupnost podrške pomoćnika i stručnih komunikacijskih posrednika za 27 učenika s teškoćama u razvoju.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integraciji učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Križevaca, poboljšati njihova obrazovna postignuća, socijalizaciju, socijalne vještine i emocionalno funkcioniranje. Djeci će biti lakše učiti i savladati gradivo, a važan aspekt projekta su inkluzija i zapošljavanje.


Partneri na projektu su Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i Križevački poduzetnički centar d.o.o.

Izvor: Križevci
Poveznica: https://krizevci.hr/gradu-krizevcima-uspjesno-ostvario-bespovratna-sredstva-za-nastavak-projekta-pomocnika-u-nastavi/