Ivanić Grad dobio više od 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nove vrtiće

stu 21, 2022 | Ivanić Grad

ivanić grad

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavilo otvoreni Poziv na dostavu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ koji je imao za cilj ulaganje u izgradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova.

Na Poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivanić Grad je prijavio dva projekta: izgradnju nove zgrade Dječjeg vrtića Ivanić-Grad i dogradnju zgrade Dječjeg vrtića Sunce u Graberju Ivanićkom za koje je odobrena potpora u iznosu od 17.352.000,00 kn. 

Stvaramo grad po mjeri čovjeka gdje želimo da naši građani imaju sve  preduvjete za ugodan život. Na mladima ostaje svijet i trebamo im osigurati sve preduvjete kako bi mogli ostvariti svoje mogućnosti. Ulaganja u obrazovanje su strateška u našem gradu, smatram da ona imaju najveći potencijal rasta i razvoja jer se nakon kvalitetnog obrazovanja razvija gospodarstvo i poduzetništvo, a time i sami grad. Stoga sam iznimno zadovoljan dodijeljenom potporom kojom ćemo povećati kapacitete naših vrtića i roditeljima osigurati nova mjesta za njihovu djecu“, rekao je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Provedbom planirane intervencije stvorit će se kapaciteti za smještaj 196 djece predškolske dobi koji će dobiti adekvatan predškolski odgoj i obrazovanje, a njihovi roditelji neće biti primorani tražiti alternativne opcije izvan svog mjesta stanovanja.

Za izgradnju nove zgrade Dječjeg vrtića Ivanić-Grad odobrena je potpora u iznosu od 13.680.000,00 kn. Cilj projekta je izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića Ivanić-Grad kapaciteta 6 jasličkih i 4 vrtićke skupine na lokaciji kod Učeničkog doma. Nova zgrada time će imati kapacitet za smještaj 152 djece sukladno propisanom prosječnom broju djece po dnevnom boravku.

Osim ulaganja u izgradnju vrtićkih skupina, sredstvima ovog projekta financirat će se i sve ostale stavke radova i opremanja koje su nužne da bi se izgradio funkcionalan područni objekt dječjeg vrtića čime bi ovo postalo najveće ulaganje u kapacitete predškolskog odgoja i obrazovanja na području Ivanić-Grada u povijesti.

Za dogradnju zgrade Dječjeg vrtića Sunce u Graberju Ivanićkom odobrena je potpora u iznosu od 3.672.000,00 kn. Cilj projekta je dogradnja postojeće zgrade dječjeg vrtića čime bi se formirale dodatne dvije jasličke skupine i jedna vrtićka skupina. Dograđeni objekt imat će kapacitet za smještaj 44 djece sukladno propisanom prosječnom broju djece po dnevnom boravku.

Izvor:
Poveznica: