Investicija od 6 milijuna eura za novu sportsku dvoranu u OŠ Slava Raškaj Ozalj

sij 19, 2024 | Gradovi, Ozalj

Slava Raškaj Ozalj

Osnovna škola Slava Raškaj Ozalj uskoro će dobiti sportsku dvoranu zahvaljujući investiciji od 6 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Projektom će se omogućiti proširenje škole, izgradnja nove dvorane i poboljšanje uvjeta za nastavu tjelesnog odgoja. Nedostaje još 1,2 milijuna eura, koji će biti osigurani podjednako od strane Karlovačke županije i Grada Ozlja.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar uručila je sporazum o financiranju ravnateljici Gordani Basar. Projekt obuhvaća izgradnju dvorane, proširenje škole s tri učionice i knjižnicom od 600m2, te rekonstrukciju kuhinje i vanjskih igrališta. Ova energetski samodostatna škola koristit će fotonapone za proizvodnju električne energije.

Radovi bi trebali započeti u svibnju ove godine, a ravnateljica Basar ističe važnost projekta za školu koja slavi 50 godina postojanja. Nakon završetka radova, škola će moći organizirati nastavu u jednoj smjeni.

Profesor tjelesnog odgoja Albert Bukovac s nestrpljenjem očekuje novu dvoranu, koja će omogućiti bolje uvjete za školski sport i natjecanja.

Gradonačelnica Lidija Bošnjak izrazila je zadovoljstvo suradnjom sa županijom te naglasila važnost projekta za cijelu zajednicu, omogućujući bolje uvjete za sportske aktivnosti udruga i klubova.

S ovim projektom Karlovačka županija pridonosi poboljšanju uvjeta školovanja i života na ruralnim područjima, potičući istovremeno demografsku revitalizaciju.

Izvor: Ogulin.eu
Poveznica: https://ogulin.eu/2024/01/19/investicija-od-6-milijuna-eura-za-novu-sportsku-dvoranu-u-os-slava-raskaj-ozalj/