Grad Zabok dobio više od 6,8 milijuna kuna za izgradnju i opremanje vrtića u Špičkovini

stu 19, 2022 | Gradovi, Zabok

grad zabok

Grad Zabok prijavio je na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova projekt Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića Zipkica u Špičkovini. 

Sredstva su bila osigurana iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (NPOO), a dio sredstava i iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF). Natječaj je bio otvoren od 2. svibnja do 4. srpnja 2022. Danas, 19. listopada, Grad Zabok primio je obavijest da su eu projektu odobrena sredstva u iznosu od 6.840.000,00 kuna.

– Iznimno smo sretni što je ishod natječaja završio na ovaj način. Projekt je pripreman dugo i vrlo pomno. Veselimo se realizaciji projekta koji će uvelike doprinijeti poboljšanju smještaja djece, ali i rasteretiti matični vrtić – rekao je gradonačelnik Ivan Hanžek ujedno čestitajući svima koji su na projektu radili.

Valja reći kako su partneri na projektu Grad Donja Stubica i Općina Sveti Križ Začretje, a kroz ovaj će se projekt izgraditi i opremiti područni dječji vrtić Zipkica u naselju Špičkovina te time proširiti kapacitete matičnog vrtića i omogućiti smještaj većem broju djece u novom, opremljenom, kvalitetnom prostoru dječjeg vrtića u naselju koje dosad nije imalo objekt dječjeg vrtića.

Prošireni kapaciteti podrazumijevaju 5 dnevnih boravaka – 4 vrtićka i jedan jaslički u okviru kojih će biti moguće dodatno smjestiti ukupno 92 djece što će smanjiti pritisak na matični vrtić, smanjiti liste čekanja, povećati kvalitetu života djece i roditelja i omogućiti kvalitetan predškolski odgoj za djecu iz okolnih naselja grada Zaboka.

Izvor:
Poveznica: