Grad Valpovo uspješno realizirao projekt “Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića” financiran iz EU Fondova

lis 10, 2022 | Gradovi, Valpovo

Grad valpovo

Grad Valpovo priveo je kraju još jedan projekt financiran od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Projekt je započeo 2020. godine, ukupne vrijednosti 16.556.539,21 kn.

Ovim se projektom povećala vrijednost kulturne baštine samom sanacijom i opremanjem crkve koja je time postala turistički atraktivnija, spriječilo se njezino propadanje te se izgradila prateća infrastruktura – Memorijalni centar Matije Petra Katančića, adaptiran i opremljen Edukativno-interpretacijski centar i uređene pristupne (javne) površine za održavanje kulturnih manifestacija.

Projekt je osim izgradnje i opremanja turističke infrastrukture obuhvatio i aktivnosti promocije, edukativnih i zabavnih sadržaja, a sukladno tome potiče lokalno gospodarstvo i otvara nova radna mjesta.

U sklopu projekta krajem rujna održana je Završna konferencija koja je zaokružila cijelu priču. Konferencija je održana u prostorijama Memorijalnog centra te su predstavljeni rezultati projekta i planovi za budućnost.

Izvor: Grad Valpovo
Poveznica: https://valpovo.hr/2022/09/30/odrzana-zavrsna-konferencija-projekta-prica-o-kulturnoj-ostavstini-privedena-kraju/