Grad Sisak putem EU fondova obnavlja dva vrtića. Iz NPOO-a stiže ukupno 22 milijuna kuna

stu 23, 2022 | Gradovi, Sisak

grad sisak

Izgradnja vrtića u Galdovu te dogradnja i energetska obnova vrtića Različak i Maslačak bit će financirani i iz EU sredstava putem Nacionalnog programa oporavka i otpornosti sa ukupno 22 milijuna.

Grad Sisak o tome je dobio obavijest iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon završenog ocjenjivačkog postupka provedenog nakon prijave ovoga proljeća. Već ranije za izradu projektne dokumentacije za dogradnju postojećih objekata i energetsku obnovu iz NPOO-a sisački su vrtići dobili 1,3 milijuna kuna.

Izgradnja vrtića u Galdovu omogućit će otvaranje novih 130 mjesta u našim vrtićima, a dogradnjama  aneksa Maslačku i Različku otvorit će se još 120 i 125 mjesta, čime će ukupni kapacitet sisačkih vrtića vrlo skoro porasti za 375 mjesta. Time bi, kroz nekoliko godina u potpunosti trebao biti riješen višedesetljetni problem smještaja djece u vrtiće i Sisak će postati grad bez lista čekanja.

Osim dogradnji aneksa uz objekte Različak na Zelenom brijegu i Maslačak u Capragu, projektira se i energetska obnova postojećih objekata. Time će se poboljšati uvjeti za boravak djece i smanjiti troškovi za grijanje i hlađenje objekata, što je jedini ispravni izbor u vremenima kada cijene energenata nepredvidivo rastu.

Izvor: Grad Sisak
Poveznica: https://sisak.hr/za-375-novih-mjesta-u-vrticima-sisku-22-milijuna-kuna-iz-npoo/