Grad Samobor uskoro završava novi vrtić u Molvicama , projekt vrijedan 1.7 milijuna eura

lis 10, 2023 | Gradovi, Samobor

Vrijednost radova na ovom vrtiću iznosi 1.749.494,83 eura, a iz EU fondova dobiveno je 487.390,49 eura

Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora, zajedno sa suradnicima, obišla je radove na izgradnji novog vrtića u Molvicama.

-Radovi se odvijaju sukladno svim planiranim rokovima i vjerujem kako će (ako vremenski uvjeti dozvole) do Dana Grada, 15.10. vrtić biti “pod krovom”, nakon čega slijede radovi na unutarnjem uređenju. Moram istaknuti kako sam izrazito zadovoljna dinamikom radova i veselim se realizaciji ovog značajnog projekta!- poručila je gradonačelnica.

Grad Samobor intenzivno radi na rješavanju problema nedostatnog broja mjesta u gradskim dječjim vrtićima za samoborske mališane, a rezultati će ubrzo biti vidljivi jer uz izgradnju novog vrtića u Molvicama odvija se i dogradnja postojećeg vrtića „Izvor“ u Krklecovoj ulici. Ugovore s izvođačima radova gradonačelnica Samobora, Petra Škrobot, potpisala je u petak 7. srpnja, u Gradskoj vijećnici.

-Izgradnjom novog vrtića i dogradnjom postojećeg riješit ćemo dugogodišnji problem nedostatka vrtićkih kapaciteta u našem gradu. Ulaganje u odgoj i obrazovanje jedan je od naših prioriteta, jer kvalitetan i dostupan sustav brige o djeci rane i predškolske dobi od iznimne je važnosti za razvoj djeteta, ali i neophodna usluga za zaposlene roditelje. Iznimno mi je drago da smo za ove projekte vrijedne oko 5 milijuna eura, osigurali novac u proračunu, ali i značajna sredstva dobili iz fondova Europske unije te da krećemo s realizacijom. Završetkom radova na oba vrtića, osigurat će se više od 150 novih mjesta za naše mališane- naglasila je tom prigodom gradonačelnica.

Izvor: Grad Samobor
Poveznica: https://www.samobor.hr/grad