Grad Kutina 10 minutnim filmom predstavio projekte koje su realizirali u protekloj godini.

stu 16, 2022 | Gradovi, Kutina

grad kutina

Kroz 10 minutni film pod nazivom “Kutina 2022.” prikazani su projekti na kojima se radilo protekle godine sufinancirane iz EU fondova.

Izgradnja Dječjeg vrtića, te uspostava jednosmjenskog rada u OŠ Banova Jaruga, dio su kapitalnih ulaganja usmjerenih na djecu i mlade. Izgradnja dvorane IV i pump track staze, obnova igrališta kod Tehničke škole, te postavljanje umjetnog travnjaka na gradskom stadionu dio su  prikazanih aktivnosti usmjerenih na poboljšanje uvjeta života mladih, odnosno sporta općenito. Istaknut je nastavak dodjele potpora raznih vrsta od sufinanciranja učeničkog i studentskog standarda, do potpora poduzetnicima.

Od infrastrukturnih projekata najvažniji je Aglomeracija koja je, vidljiva na svakom koraku, obilježila ovu godinu. Prikazan je završen novi most, gradnja zgrade POS-a na Trgu dr. Franje Tuđmana, kao i početak radova na izgradnji Doma za starije i nemoćne u Domu zdravlja Kutina u suradnji sa Sisačko moslavačkom županijom.

 Gradonačelnik Zlatko Babić u svom govoru nadovezao se na prikazani filmski osvrt zaključujući kako ima mjesta za optimizam jer projekti koji se rade bit će i završeni, bez obzira na aktualnu globalnu krizu. Naglasio je  kako je suradnja sa županijskom i državnom razinom od velike važnosti za Kutinu te naveo brojne projekte koji su u tijeku zahvaljujući suradnji s državnim tvrtkama kao što su Hrvatske vode, Hrvatske ceste, Hrvatske šume i Hrvatske željeznice.

 Sisačko moslavački župan Ivan Celjak suradnju s Gradom Kutinom ocijenio je dobrom, te izdvojio zajedničke projekte od Doma za starije i nemoćne, do ulaganja u Tehničku školu Kutina koja su ove godine bila značajna.

 Potporu Babiću dao je i bivši kolega, nekadašnji gradonačelnik Novske, a sada ministar rada i socijalne skrbi Marin Piletić. On je kao predstavnik Vlade RH rekao kako projekti u Kutini idu dobrim smjerom, te kako su u njih ukjučene potrebe svih struktura stanovništva od najmlađih do nasjtarijih.

Na istom tragu govorio je izaslanik predsjednika Sabora RH, Dražen Bošnjaković koji je čest gost u Kutini. Istaknuo je kako Kutina ima podršku s državne razine što je vidljivo i po brojnim projektima, te kako će ona takva biti i u budućnosti. (Foto: Stjepan Vidiček ( https://rb.gy/a7urk2 )

Izvor:
Poveznica: